Noutăţi

Institutul pentru Inițiative Rurale are un nou partener – Direcția Generală Învățămînt Cahul

Institutul pentru Inițiative Rurale are un nou partener – Direcția Generală Învățămînt Cahul

Pe 20 iunie 2011 Institutul pentru Inițiative Rurale a pus bazele unui nou parteneriat cu APL din Cahul. Echipa iRi condusă de Ruslan Stânga s-a întîlnit cu șeful Direcției Generale Învățămînt Cahul dl. Vladimir Calmîc. Scopul întîlnirii a fost de a informa Direcția Generală Învățămînt Cahul despre o nouă inițiativa cu privire la facilitarea educației de calitate pentru copii romii, inițiativă care se va realiza prin intermediul a 3 tipuri de vouchere educaționale în s. Zîrnești, raionul Cahul.

Șeful Direcției Generale de Învățămînt dl. Vladimir Calmîc a salutat inițiativa Institutului pentru Inițiative Rurale și a făcut o scurtă trecere în revistă a situației în domeniul educație din raionul Cahul menționînd faptul că Direcția este deschisă unei colaborări strînse în cadrul inițiativei date și a altor inițiative care ar veni în sprijinul facilitățării educației de calitate în școlile din raionul Cahul. De asemenea a fost discutată și posibilitatea ulterioară a extinderii inițiativei iRi și în alte școli ale raionului Cahul cît și modalitățile de cooperare în această direcție.

Pe finalul întîlnirii dl. Calmîc a invitat reprezentanții Institutului la conferința anuală a profesorilor care va avea loc pe data de 23-24 august 2011 în care iRi va avea posibilitatea de a disemina informația despre inițiativele organizației reprezentanților instituțiilor de învățămînt cît și de a propune aplicarea noilor practici pentru a facilita procesul educațional de calitate pentru copiii de provenineță romă.

Întîlnirea a avut loc în cadrul proiectului „Facilitarea educaţiei de calitate pentru copii de provenienţă romă în o şcoală din Republica Moldova” sprijinit de Roma Education Fund (REF), Budapesta.