Noutăţi

iRi a organizat o vizită de schimb inedită între cadrele didactice din 2 școli din mediul rural

iRi a organizat o vizită de schimb inedită între cadrele didactice din 2 școli din mediul rural

Institutul pentru Inițiative Rurale a organizat o activitate inedită, menită să inspire cadrele didactice din 2 școli din țară: sud – gimnaziul „Ion Creangă” s. Zîrnești, r-ul Cahul și nord – gimnaziul „Gribova” s. Gribova, r-ul Drochia. Astfel, profesorii din s. Gribova s-au deplasat în s. Zîrnești pentru schimb de experiență și bune practici în dezvoltarea capacităților instituționale în domeniul educației incluzive de calitate.

„Prin intermediul proiectului „EDUCAȚIE PLUS” noi ieșim din zona noastră de confort și ne formăm în permanență, loc de mai bine întotdeauna este. Vă îndemnăm în continuare să generați idei și noi le vom aplica în practică”, a susținut dna. Aliona Rîbac, directorul gimnaziul „Gribova”.

„Mulțumim mult iRi pentru că planifici, cauți posibilități și satisfaci fiecare moft a celor de la Gribova și Zîrnești. Este o experiență inedită, sperăm să continuăm colaborarea și în afara proiectului. Mulțumim colegilor griboveni pentru alegere, dorință de a ajunge la sud”, a afirmat dna. Nadejda Dobînda, directorul gimnaziul „Ion Creangă”.

Activitatea a fost facilitată cu măiestrie de dna. Svetlana Galben, expert Centru Educațional Pas cu Pas.

Activitatea a fost una de vis pentru profesorii din satul Gribova, care au asistat cu plăcere procesul educaționat din gimnaziul „Ion Creangă” și au preluat metode și practice pozitive pe care urmează să le aplice la ei acasă.

Activitatea a fost popularizată foarte mult de cadrele didactice beneficiare, astfel partenerii iRi de la nord au menționat în cadrul unei ședințe a Consiliul Raional Drochia: „Vizite de schimb nu se realizează nici între raioanele vecine, dar iRi a făcut posibil ca o comunitate de la nord să viziteze una la sud”.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Educație Plus III” realizat de Institutul pentru Inițiative Rurale şi partenerii locali cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED) în Moldova.

Mai multe fotografii de la eveniment vedeți pe pagina de Facebook a Institutului pentru Inițiative Rurale: