Noutăţi

Șanse egale pentru toți copii oferite de Institutul pentru Inițiative Rurale

Șanse egale pentru toți copii oferite de Institutul pentru Inițiative Rurale

În perioada 8-12 februarie 2016 Institutul pentru Inițiative Rurale a oferit pentru 170 copii din 3 școli din Republica Moldova (Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, r-ul Drochia, L.T. „Mihai Eminescu”, or. Hîncești, și L.T. „Ion Creangă”, s. Zîrnești, r-ul Cahul) rechizite școlare și auxiliare didactice necesare unui proces academic de calitate.

La fel, din cei 170 copii beneficiari un număr de 61 copii au primit vouchere educaționale în scopul realizării programului iRi de facilitare a temelor de acasă, menit să ofere sesiuni suplimentare focusate pentru a creaște reușita școlară a elevilor din cele 3 școli.

Aceast proiect inovativ este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale începînd cu anul 2009 și a oferit continuu rechizite școlare, ore suplimentare și vouchere alimentare pentru copiii ce provin din familii vulnerabile.

Simultan Institutul a organizat o ședință de lucru cu părinții și administrația celor 3 școli menționate mai sus, discutînd despre provocările apărute în program, subliniind și importanța părinților în procesul educațional al copiilor.

Inițiativa este realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale și partenerii cu sprijinul Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).