Noutăţi

Elevi cu inițiativă din Moldova încep o aventură proprie în lumea afacerilor

Elevi cu inițiativă din Moldova încep o aventură proprie în lumea afacerilor

Începînd din luna iunie 2015, Institutul pentru Inițiative Rurale a startat în premieră programul „Tînărul antreprenor” sprijinit de Fundația pentru dezvoltare „Angello Development Foundation” și „Significado Foundation”.

Ce dorești să fii cînd vei crește mare? Cine este un antreprenor? Ce face un antreprenor? Ești tu antreprenor? Cum să începi o afacere? Aceste sunt subiectele de instruire în acest nou proiect.

Scopul general al proiectui este să abiliteze elevii din treapta gimnazială și liceală să fie mai pregătiți pentru viață din perspectiva inițiativei economice, să înțeleagă mai bine principiile de bază a antreprenoriatului, a gestiunii eficiente a timpului și resurselor.

Astfel, un număr de 60 elevi din 4 localități din Republica Moldova (Gribova, Drochia; Mingir, Hîncești; Zîrnești, Cahul și Alexanderfeld, Cahul ) s-au înscris la cursurile „Școala tînărul antreprenor” beneficiind și de lecții (master class) predate de antreprenori locali.

Acum cînd tinerii antreprenori deja au învățat ce face un antreprenor și cum să înceapă o afacere au trecut la faza practică și sunt gata să înceapă aventura proprie în lumea afacerilor.

Copii au primit din partea Institutului pentru Inițiative Rurale un împrumut bănesc în valoare de 200 MDL. Banii au fost investiți în materie primă necesară pentru a starta propriul „business”, astfel încît aceștia sa-i folosească pentru a obține un profit ca mai apoi sa-i returneze înapoi.

La finele proiectului în luna mai 2016 iRi în parteneriat cu administrația celor 4 școli vor organiza un iarmaroc unde copii vor avea șansă să vîndă lucrările și să obțină profit.

Institutul pentru Inițiative Rurale crede că acest program va cultiva un spirit de antreprenoriat și de competiție sănătoasă în rîndul elevilor, precum și va impulsiona școlile și liceile din Republica Moldova să înțeleagă mai bine importanța de a cultiva aptitudini antreprenoriale în rîndurile copiilor încă de la vîrsta timpurie.