Proiecte

Orizonturi antreprenoriale pentru tineri din Republica Moldova

Orizonturi antreprenoriale pentru tineri din Republica Moldova

Începînd cu luna iunie 2015, Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea Fundației pentru Dezvoltare „Angello” a demarat o nouă inițiativă „Tînărul antreprenor”.

Scopul acestui proiect este să abiliteze elevii din treapta gimnazială și liceală să fie mai pregătiți pentru viață din perspectiva inițiativei economice, să înțeleagă mai bine principiile de bază a antreprenoriatului, a gestiunii eficiente a timpului și resurselor.

Proiectul se desfășoară în 4 localități a republicii (Alexanderfeld și Zîrnești, Cahul; Mingir, Hîncești și Gribova, Drochia) unde Institutul pentru Inițiative Rurale derulează programe folosind modelul existent al Școlii de democrație.

Cursul de instruire va avea loc dupa finalizarea sesiunilor de bază și va fi compus din 2 module: teoria și practica. Pe parcursul întregului an academic cursurile vor fi facilitate de diverși experți si facilitatori în domeniu.

Spre sfîrșitul anului academic de studii, 60 de elevi cu vîrsta cuprinsă între 12-16 ani vor primi un împrumut în valoare de 200 lei MDL (10 euro), astfel încît aceștia sa-i folosească pentru a obține un profit ca mai apoi sa-i returneze inapoi.

Astfel, beneficiarii proiectului vor beneficia de sesiuni „master class” de la o serie de antreprenori de succes și vor putea participa activ la tîrgurile de vînzari din cadrul școlii – toate pentru a cultiva un spirit de antreprenoriat, de competiție onestă și dorința de a explora noi orizonturi. Credem că acest program va contribui la o integrare socio-economică mai bună a elevilor în societate pregîtindu-i pentru etapele următoare ale vieții. Proiectul este inspirat de un model similar implementat cu mult succes în Marea Britanie.

Programul se va desfășura în perioada iunie 2015 – mai 2016.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect