Noutăţi

Premii pentru excelență academică – o viziune inspirata în materie de educație

Premii pentru excelență academică – o viziune inspirata în materie de educație

La data de 31 mai, în cadrul careului solemn dedicat încheierii anului de studii 2015-2016, Institutul pentru Inițiative Rurale împreună cu partenerii săi locali pentru al șase-lea an consecutiv au oferit premii cîștigătorilor programului bursa de merit „Cel mai bun elev al anului 2015-2016”.

Un număr de 4 elevi din 4 comunități rurale din Republica Moldova (Liceul Teoretic „Mingir”, s. Mingir, raionul Hîncești, Gimnaziul „Gribova”, s. Gribova, raionul Drochia, Gimnaziul „Serghei Esenin”, s. Alexanderfeld, raionul Cahul, Gimnaziu „Ion Creangă” s. Zîrnești, raionul Cahul) au fost premiați cu diplome de excelență și premii bănești în valoare de 1000 lei pentru reușită academică deosebită și participare extracuriculară activă, acestea fiind condițiile decisive pentru a obține premiile din cadrul acestui program de burse.

În acest an oaspete special a fost Joseph Bednarek, reprezentant al Fondului Global pentru Copii care personal a premiat cel mai bun elev al anului în comuna Zîrnești, raionul Cahul.

„Sunt foarte fericit și onorat să fiu în această zi de sărbătoare alături de voi, felicitări tuturor cu finalizarea încă a unui an școlar, iar cîștigătoarei Programului îi doresc multe realizări frumoase”, a menționat dl. Bednarek.

Prin intermediul acestui program de premii Institutul pentru Inițiative Rurale îşi propune să inspire cît mai multe instituţii şcolare în vederea promovării conceptului de educaţie de calitate prin competiţie academică sănătoasă şi participare extra-curriculară activă.

Institutul pentru Inițiative Rurale își propune să continue programul de burse „Cel mai bun elev al școlii” și în următorii ani.

Echipa iRi aduce cuvinte de felicitare premianților anului de studii 2015-2016 și încurajează elevii să depună eforturi pentru a obține rezultate frumoase în noul an de studii 2016-2017.