Noutăţi

Comunicat de presă

Comunicat de presă

La 30 noiembrie 2012 Institutul pentru Inițiative Rurale a organizat în or. Chișinău cel de al doilea training din cadrul cursului de instruire și dezvoltare a capacităților liderilor și activiștilor comunitari cu tema „Dezvoltarea capacităților pentru activștii pro-romi”.

Trainingul s-a axat pe aspecte teoretice privind componentele unui proiect, și anume rezultatele și activitățile unui proiect. Pe parcursul sesiunii participanții au clarificat ce este un rezultat, cum se stabilesc rezultatele, ce este o activitate și cum se identifică activitățile proiectului. Pentru a consolida cunoștințele teoretice, organizatorii trainingului au propus participanților să exerseze în echipe mici asupra stabilirii rezultatelor și activităților unui potențial proiect, participanții fiind liberi să aleagă domeniul proiectului.

Pe finalul activității participanții au concluzionat asupra formării unei viziuni mult mai clare și reale în identificarea și analizarea problemelor comunității în urma participării la cele 2 traininguri.

În următoarea sesiune de dezvoltare a capacităților activiștii romi vor învăța ce este un plan de activități și indicatorii de progres.

Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Dezvoltînd politicele publice pro-rome în Moldova: creșterea nivelului de înțelegere și dezvoltarea capacităților”, inițiativa implementată de Institutul pentru Inițiative Rurale cu suportul Open Society Institute, Budapesta.