Proiecte

Programul de incluziune socială – „Școala tînărul antreprenor”

Programul de incluziune socială – „Școala tînărul antreprenor”

Institutul pentru Inițiative Rurale cu susținerea Fondului Global pentru Copii, Washington, D.C. continuă implementarea Programului de incluziune socială pentru grupuri vulnerabile/marginalizate din comunități rurale din Republica Moldova. În cadrul acestui program își va continua activitatea proiectul pilot „Școala tînărul antreprenor”.

Inițiativa (demarată anul trecut „Școala tînărul antreprenor”) are menirea să ofere continuitate eforturilor organizației de a pregăti tinerii din treapta gimnazială să înțeleagă mai bine principiile de bază ale antreprenoriatului, precum și gestiunea eficientă a timpului și a banilor.

În acest an proiectul se va desfășura în cooperare cu partenerii săi locali și administrația școlilor în următoarele localități: regiunea sud – s. Alexanderfeld și s.Zîrnești, r-ul Cahul; regiunea centru – s. Mingir, r-ul Hîncești; regiunea nord – s. Gribova, r-ul Drochia.

Cursurile se vor desfășura dupa finalizarea orelor de bază și va fi compus din module teoretice și aplicative. Odată cu semestrul II al anului academic de studii 60 de elevi cu vîrsta cuprinsă între 12-16 ani vor primi un împrumut în valoare de 250 lei MDL (15 dolari), astfel încît aceștia să-i folosească pentru a obține un profit. Și în anul acesta Institutul pentru Inițiative Rurale va organiza un iarmaroc unde copii vor avea șansa să vîndă lucrările și să obțină profit.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect