IntegrACT-PLUS

IntegrACT-PLUS

Proiectul “IntegrACT-PLUS” este o continuare organică a proiectului “IntegrACT – tineri diverși pentru o societate unitară” implementat de iRi în 9 comunități minoritare (100 tineri) în perioada martie-noiembrie 2017.

“IntegrACT-PLUS” vine să valorifice rezultatele acumulate în proiectul precedent, să pună contur pe cele mai de succes practice, precum și să adauge valoare prin replicarea modelului IntegrACT în alte comunități rurale ale tării. Proiectul va include și elemente noi, precum componenta de peer-to-peer, în care absolvenții Academiei IntegrACT din proiectul precedent vor mentora comunitățile noi ale proiectului (3 comunități noi).

Prin modelul IntegrACT, prezentat public în cadrul proiectului precedent, iRi va forma punți de comunicare și capacitare menit totodată să consolideze baza de politică publică în domeniu tineret pe segmentul incluziune a tinerilor din RM. Totodată proiectul va scoate în evidență o serie de practici pozitive și modele de succes promovînd astfel idea proiectului în cît mai multe localități din zonele rurale ale țării.

Proiectul își propune să semene optimism și să încurajeze tinerii din RM să se implice mai activ în viața comunităților lor.

Proiectul va reuni circa 130 tineri din 12 localități din țară angajîndu-i într-un amplu proces de interacțiune și formare. Celor 130 de tineri – beneficiari direcți – le se va oferi suficient spațiu pentru aplicarea în practică a cunoștințelor acumulate pe parcursul celor 9 luni de proiect.

Proiectul va implica tinerii în procesul de luare a deciziilor și va consolida cadrul de politici de tineret favorizînd o mai bună percepție, un mai bun dialog și, în general, o mai bună incluziune a tinerilor, în special din medii minoritare la nivel local și regional.

Inițiativa este implementată de Institutul pentru Inițiative Rurale și partenerii locali cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect