Proiecte

Cetățenii Acționează: parteneriate locale pentru bugete transparente

Cetățenii Acționează: parteneriate locale pentru bugete transparente

Scopul proiectului „Cetățenii Acționează!” este atât educarea, cât și implicarea cetățenilor din zonele rurale în elaborarea și monitorizarea bugetelor locale avînd drept obiectiv specific îmbunătățirea modului de cheltuieli publice.

În cadrul activităților proiectului, cele 5 APL-le partenere împreună cu reprezentanții societății civile și grupurile de inițiativă vor primi suportul metodologic și organizatoric necesar pentru ca APL să implementeze cu succes cerințele privind participarea cetățenilor în procesul bugetar, inclusiv la nivel de analiză a experților.

Toate activitățile proiectului sunt bazate pe principiul de colaborare benevolă dintre autoritățile locale și organizațiile societății civile și grupurile de inițiativă locală și presupune colaborarea cu 5 autorități locale de nivelul I în vederea constituirii unui cadru de colaborare cu reprezentanții locali ai societății civile și grupuri de inițiativă locale.

Proiectul „Cetățenii Acționează: parteneriate locale pentru bugete transparente” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) cu susținerea financiară a Black Sea Trust, un proiect German Marshall Fund, SUA.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect