Proiecte

Parteneriate comunitare în sprijinul prietenilor din Ucraina

Parteneriate comunitare în sprijinul prietenilor din Ucraina

Proiectul „Parteneriate comunitare în sprijinul prietenilor din Ucraina” are drept scop să împuternicească comunitățile în care s-au refugiat cetățenii din Ucraina.

Acțiunile proiectului sunt menite să acționeze în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de restaurare și recuperare emoțională pentru copiii și părinții refugiați. În scopul unei mai bune integrări a părinților și copiilor din Ucraina, proiectul va include copii și părinți din Republica Moldova.

Proiectul mizează pe valorificarea resurselor locale disponibile, inclusiv umane, care interacționează în vederea îmbunătățirii calității vieții părinților și copiilor refugiați și non refugiați.

În cadrul proiectului vor fi create 10 cluburi „Friend of Friends” în care vor avea loc o bună parte a activităților proiectului. Deasemenea, proiectul va oferi consultanță, referire, ghidare părinților și copiilor beneficiari.

Acest efort va fi realizat în parteneriat cu diverși reprezentanți ai APL activi implicați în acest proiect, precum și reprezentanți OSC-uri locale.

Proiectul „Parteneriate comunitare în sprijinul prietenilor din Ucraina” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în parteneriat cu APSCF, în cadrul programului de granturi al proiectului „Sprijin pentru refugiați sub umbrela APSCF”, cu suportul financiar al donatorului Diakonie Katastrophenhilfe.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect