Noutăţi

Cînd îţi pasă, faci lucrurile să se întîmple!

Cînd îţi pasă, faci lucrurile să se întîmple!

Circa 19 oameni s-au reunit într-o acţiune comună voluntară cu scopul de a repara o mică porţiune de drum grav avariată care uneşte 2 cartiere a satului Zîrneşti.

Problema acestui drum era că pe timp de ploi, zăpada, devenea inaccesibil atît pentru orice mijloc de transport cît şi pentru copiii de grădiniţă şi elevii care trebuiau să meargă la şcoală. Astfel pe timp nefavorabil, din cauza drumului rău, cartierul Puricani rămînea practic izolat de restul satului.

În acest sens, grupul de iniţiativa, după cîteva negocieri cu primăria Zîrneşti, a obţinut circa 24 tone de pietriş. Aceasta cantitate a fost suficientă pentru a acoperi găurile mari care făceau această porţiune de drum inaccesibilă.

Într-un final drumul a fost îmbunătăţit în aşa fel încît orice mijloc de transport poate accesa acum cartierul Puricani în orice timp. Cu toate că drumul este departe de a fi perfect, oamenii se bucură că drumul plin de noroi şi amintiri neplăcute este deja în trecut.

Cu ocazia finalizării acestor lucrări, Institutul pentru Inițiative Rurale lansează acţiunea „Cînd îţi pasă, faci lucrurile să se întîmple!” cu scopul de a motiva comunităţile din Republica Moldova care se confruntă cu problema drumurilor rele să dea curs unor astfel de iniţiative la nivel local.

Institutul pentru Inițiative Rurale este de părerea că prin acţiuni participative, prin realizarea unor parteneriate locale şi a unei sensibilizări continue a populaţiei locale, drumurile rele de ţară pot fi îmbunătăţite în mai multe localităţi din ţară după exemplul prezentat mai sus.

Pentru întrebări, alte detalii legate de această iniţiativă vă rog să ne contactaţi prim email office@iri.md sau telefon/fax +373 22 222402

Această iniţiativă a fost organizată de către Institutul pentru Inițiative Rurale în cadrul proiectului „Participarea este şansa ta!”, care este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED „Consolidarea societăţii civile în Moldova” (MCSSP). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID, Guvernului SUA sau AED.