Noutăţi

Tinerii învață cum să mobilizeze comunitatea de absolvenți în interes comunitar

Tinerii învață cum să mobilizeze comunitatea de absolvenți în interes comunitar

Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) a lansat Academia IntegrACT ALUMNI. Academia este la cea de-a IV-a ediție și face parte din seria formărilor IntegrACT, implementate de iRi în cadrul Programului de Granturi al MECC.

Cursul de instruire prevede 40 sesiuni de instruire în manieră interactivă pentru 100 tineri din 10 sate din RM cu scopul de ai ajuta să mobilizeze comunitatea de absolvenți din țară, dar și de peste hotare în implementarea politicilor de tineret în comunitatea de baștină.

Reprezentanții celor 10 școli partenere vor învăța împreună cu tinerii absolvenți ai anului 2020-2021, dar și alți voluntari despre cele mai bune metodologii de a mobiliza absolvenții școlii lor în scopul de a susține unul sau mai multe proiecte comunitare inițiate de tineri.

„Ca și rezultat acestui curs de instruire, grupurile de inițiativă locale vor crea platforme de dialog cu comunitatea de absolvenți din cele 10 comunități pentru a atrage capital uman și resurse financiare în implementarea a 10 Planuri de Acțiuni locale de tineret”. – Elena Țurcan, coordonatorul Programului IntegrACT.

Cele 10 planuri de acțiuni locale vor fi produsul tinerilor care în cooperare cu instituțiile școlare și cele 10 primării vor identifica cele mai efective căi de a mobiliza zeci de absolvenți în susținerea implementării planurilor de acțiune.

IntegrACT Alumni va facilita procesul de împuternicire a tinerilor inclusiv prin crearea oficială a 10 departamente de interacțiune cu comunitatea de absolvenți din cadrul celor 10 școli partenere.

„Cum pot fi implicați absolvenții?.. Niciodată nu m-am gândit la așa idee. Foarte interesant”, a menționat Irina Manolova, profesoară din s. Cairaclia, rn. Taraclia recunoscând că participă pentru prima dată la un astfel de proiect.

Activitatea este realizată de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în cadrul Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM.