Proiecte

IntegrACT Amplify: împuternicirea tinerilor din mediul rural

IntegrACT Amplify: împuternicirea tinerilor din mediul rural

Inițiativa „IntegrACT Amplify: împuternicirea tinerilor din mediul rural” vine să valorifice rezultatele acumulate timp de doi ani în cadrul proiectelor „IntegrACT – tineri diverși pentru o societate unitară” și „IntegrACT PLUS”, să pună contur pe cele mai de succes practici și să adauge valoare prin îmbunătățirea și replicarea acestora în alte comunități rurale ale tării.

În acești 2 ani, programul a fost testat cu succes cristalizîndu-se într-un model de acțiune cu propria abordare și propriul mod de intervenție. Modelul este rezultatul muncii mai multor tineri dedicați, reprezentanți APL, echipa și voluntarii iRi.

Inițial în 9 comunități, apoi în 12 comunități, proiectul a demonstrat la scară mică că modelul este fezabil și extrem de efectiv în sensul motivării, mobilizării și includerii tinerilor atît în viața comunității, cît și în anumite procese de luare a deciziilor. Noul proiect cuprinde în total 15 comunități rurale (15 grupuri de inițiativă cu aproximativ 250 tineri) angajîndu-i într-un proces continuu de interacțiune și formare.

Inițiativa „IntegrACT Amplify: împuternicirea tinerilor din mediul rural” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect