Proiecte

RurAct: comunitățile rurale acționează

RurAct: comunitățile rurale acționează

Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) cu sprijinul financiar al Black Sea Trust implementează proiectul „RurAct: comunitățile rurale acționează – îmbunătățirea guvernanței democratice în comunitățile rurale din Republica Moldova” (în continuare: „RurAct: comunitățile rurale acționează”).

Scopul proiectului este creșterea nivelului de încredere și cooperare între administrații publice locale (rurale) și grupuri de inițiativă civice din 5 comunități rurale.

Proiectul va oferi spații de învățare despre buna guvernare la nivel local, interacțiune cu experți în mobilizare comunitară și o serie de instrumente pentru consolidarea încrederii între cele 5 APL-uri și 5 grupuri de inițiativă civică în interes public.

În vederea creșterii nivelului de transparență bugetară și implicarea cetățenilor în procesul bugetar, comunitățile vor beneficia de asistență profesionistă în vederea elaborării bugetelor pe înțelesul cetățenilor, inclusiv prin infografice de calitate. Proiectul prevede și o vizită de schimb în România.

Toate activitățile proiectului sunt bazate pe principiul colaborării benevole dintre autoritățile locale de nivelul I și entități ale societății civile.

Urmare acestui proiect, vor fi create și împuternicite 5 grupuri de inițiativă civică care vor învăța să conlucreze cu primăriile, în mod special pe subiecte de transparență bugetară.

Proiectul „RurAct: comunitățile rurale acționează” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) și partenerii locali cu susținerea financiară a Black Sea Trust, un proiect German Marshall Fund, SUA.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect