Proiecte

MEET UA: Întâlnește, Implica-te, Îmbrățișează, Integrează

MEET UA: Întâlnește, Implica-te, Îmbrățișează, Integrează

Continuăm să sprijinim prietenii noștri din Ucraina. Acțiunea se numește MEET UA (Întâlnește, Implica-te, Îmbrățișează, Integrează) prin care ne propunem să consolidăm eforturile echipei iRi și a partenerilor locali în vederea unor răspunsuri prompte și eficiente de integrare pentru populația strămutată din Ucraina.

Acțiunile propuse în cadrul proiectului sunt concepute pe de o parte pentru sprijinul nemijlocit în procesul de integrare al refugiaților, iar pe de altă parte pentru împuternicirea comunităților (în special a instituțiilor și grupurilor civice) în care s-a refugiat populația din Ucraina, să acționeze în vederea oferirii serviciilor de integrare de calitate pentru refugiați dar și non-refugiați excluși.

Echipele Mobile Intercomunitare (MIT) reprezentate de societatea civilă locală din trei regiuni ale Moldovei: or. Drochia (Nord), or. Cahul (Sud), or. Chișinău (Centru) vor fi împuternicite în continuare să acționeze ca și promotori ai accesului la serviciile publice.

În cadrul proiectului va fi menținut și dezvoltat spațiul prietenos refugiaților deja creat în cadrul celor 3 Centre MEET care vor beneficia de servicii de informare în timp util, servicii de sprijin psiho-social, activități de dezvoltare pentru copii, asistența de urgență.

Aceast proiect este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale în parteneriat cu People in Need cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Reziliența societății civile și răspunsul mass-media la războiul din Ucraina”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul publicației aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.