Proiecte

IntegrAct GO: tineri din mediu rural diseminează istorii de succes

IntegrAct GO: tineri din mediu rural diseminează istorii de succes

Inițiativa „IntegrAct GO: tineri din mediul rural diseminează istorii de succes” (în continuare IntegrACT GO)”, reprezintă continuarea eforturilor echipei iRi și Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova în vederea dezvoltării sectorului tineret în 43 comunități rurale din Republica Moldova în intervalul anilor 2017–2022.

Proiectul „IntegrACT GO” vine să faciliteze dezvoltarea capacităților de story-telling a tinerilor în scopul unei diseminări mai efective privind bunele practici existente din sectorul de tineret. Proiectul va oferi sprijin metodologic pentru eficientizarea activității de tineret în toate cele 43 localități rurale-absolvete, inclusiv pe dimensiunea fortificării grupurilor de inițiativă de tineret locale.

Astfel, un număr de 150 tineri din cele 43 comunități absolvente ale edițiilor precedente (2017–2022) vor fi instruiți să comunice corect și strategic cu APL I și II atât pe marginea implementării politicilor de tineret, cît și pe marginea diseminării succeselor și bunelor practici cu alți tineri. În cadrul ediției III a Congresului tinerilor activi din mediul rural, tinerii proiectului se vor reuni pentru a discuta pe viu despre expreriențele lor.

Proiectul „IntegrAct GO: tineri din mediu rural diseminează istorii de succes din sectorul tineret”, este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) cu suportul Agenției Naționale pentru Tineret, prin intermediul Programului de granturi 2023.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect