Proiecte

AbiliTare pentru IMPLICARE (un proiect marca IntegrACT)

AbiliTare pentru IMPLICARE (un proiect marca IntegrACT)

Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) implementează inițiativa „AbiliTare pentru IMPLICARE” – o continuare naturală a proiectelor precedente marca IntegrACT implementate de iRi în cadrul Programului de granturi al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC).

De această dată proiectul are drept scop abilitarea a 5 ONG-ri locale pentru ca acestea să poată prelua experiența iRi împreună cu cele mai bune practici acumulate în teren în ultimii 4 ani replicând astfel modelul IntergrACT în alte 10 comunități de tineret din RM.

Inițiativele precedente IntegrACT, IntegrACT PLUS, IntegrACT Amplify și IntegrACT Alumni au mobilizat, instruit și motivat la acțiuni comunitare, voluntariat și cooperare cu APL peste 700 de tineri din diverse medii rurale a Moldovei din 19 comunități ale RM. Nuanța „legato” dintre aceste proiecte au unit în mod natural cele 4 proiecte într-un program cu continuitate și rezultate măsurabile care au putut fi transpuse într-un model de interveție național având drept scop integrarea prin acțiune a tinerilor din medii rurale minoritare.

Prin activitățile propuse la nivel local și național proiectul își propune să capaciteze la nivel avansat un număr de 5 ONG-ri precum și să-i asiste nemijlocit în procesul de lucru cu tineri-practicieni din 10 comunități rurale.

Proiectul „AbiliTare pentru IMPLICARE: capacitarea intensivă și avansată a 5 ONG-ri locale de tineret pentru replicarea modelului IntegrACT testat de iRi în ultimii 4 ani” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în cadrul Programului de granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC).

Toate comunicate de presă pentru acest proiect