Proiecte

Împuternicirea comunităților etnice – MEM PLUS

Împuternicirea comunităților etnice – MEM PLUS

Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în parteneriat cu Great Lakes Community Action Partnership, cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA, implementează proiectul „Împuternicirea comunităților etnice – MEM PLUS”. Proiectul va dura 2 ani (2018-2020) și se va desfășura în 30 comunități ale Republicii Moldova.

Scopul acestui proiect este împuternicirea socio-economică a comunităților partenere prin consolidarea capacităților diferitor grupuri etnice și crearea de oportunități pentru dialog și interacțiune civică.

Proiectul este o continuare logică a programului „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova”, în cadrul căruia pe parcursul anilor 2014-2018 au fost instruite 22 grupuri de inițiativă locale în domeniul organizării comunitare și participării publice democratice. „Împuternicirea comunităților etnice – MEM PLUS” vine să continue realizarea acestor obiective utilizînd experiența acumulată în prima fază a proiectului oferind totodată spaţiu şi expertiză pentru studiu, interacţiune, dar şi pentru rezolvarea practică a problemelor de interes comun din diferite comunităţi.

Urmare a activităților proiectului atît populația majoritară, cît și minoritară se vor apropia reciproc pentru a dialoga și a conlucra pe subiecte de interes reciporoc diminuînd astfel anumite tensiuni cauzate de prejudecăți sau stereotipuri negative.

Toate comunicate de presă pentru acest proiect